Nordstrandveien - Amtmann Woersøes gate stenges for arbeid 28.april 2025

Vi er glade for at det skal gjennomføres forbedringer i Nordstrandveien. Arbeidet er allerede i gang som de fleste har lagt merke til. Målet med prosjektet i Nordstrandveien er å gjøre strekningen tryggere og oppgradere den til en høyere standard med et tydelig gatepreg. Bypakke Bodø ønsker at området skal bli innbydende for både store og små trafikanter, naboer og næringsliv. Rønvik menighet har mottatt en e-post om fremtidig arbeid på veiene som vil påvirke aktivitet til og fra Rønvik kirke. Les mer i denne artikkelen.

Illustrasjon: Multiconsult. Hentet fra nettsiden til Nordland Fylkeskommune

Stenger i Amtmann Worsøes gate i neste uke

I løpet av mandag 28. april stenger vi nedre del av Amtmann Worsøes gate. Da må alle som kjører, sykler og går velge en annen forbindelse mellom denne gata og Nordstrandveien. 

I kartet over ser vi det stengte området i mørk farge i midten. De blå strekene er anbefalte gang-/sykkelruter for å passere anleggsområdet.

Her er hovedtrekkene for omleggingsperioden:    

- Nordstrandveien blir stengt mellom Tjeldberget og Sofie Jakhellns vei

- Tjeldberget og Sofie Jakhellns vei vil fortsatt være åpen for trafikk

- Nedre del av Amtmann Worsøes gate blir stengt

- Lunevollen vil fortsatt være åpen. Enveiskjøringen der opphører.

- En del av Årnesveien blir enveiskjørt så lenge Amtmann Worsøes gate er stengt

-Bussen kjører fortsatt i Jernbaneveien – i hele anleggsperioden.

Åpner igjen utpå senhøsten

Vi regner med at den nye stengningen vil vare et halvt års tid. Krysset Amtmann Worsøes gate / Nordstrandveien er det mest kompliserte i hele prosjektet. Krysset er et slags knutepunkt for en rekke kabler, rør og ledninger – også for flere eksterne aktører. Vi skal grave flere meter ned i bakken og må gå varsomt fram, slik at vi ikke skader noe underveis. 

Først skal det gjøres arbeider med det kommunale vann- og avløpssystemet. Deretter skal hele veien bygges opp på nytt med sykkelvei, fortau, busstopp og så videre.

Vi er i god rute i bypakkeprosjektet Nordstrandveien.

Årnesveien og Rønvik kirke

Der Amtmann Worsøes gate tidligere var et naturlig valg for bilene, kan man nå i stedet kjøre via Årnesveien.

Kjører du fra Fjellveien inn i Årnesveien, vil du se at deler av Årnesveien blir enveiskjørt. Dette er gjort for bedre fremkommelighet og trafikksikkerhet. 

Vi har vært i kontakt med kirken om den nye omleggingen.

Følg skiltingen.

Det går seg til

Selv om vi forsøker å informere i forkant, vet vi at en del trafikanter vil oppleve at omlegginger kommer overraskende. Det er lett å bevege seg etter gammel vane, men vi erfarer at folk raskt tar til seg endringer. Det blir kanskje «bomtur» en gang, men så finner man fort ut hvor man skal kjøre, sykle og gå.  Følg skiltingen og gjør trygge og gode valg dersom du velger andre traséer. Husk at det ikke er adgang til anleggsområdet; respekter inngjerding og skilt.

For de minste trafikantene er det spesielt viktig med god forutsigbarhet. Ved omlegginger forsøker vi derfor å lage ordninger som varer en stund, i stedet for hyppigere endringer og mindre justeringer.

Vi følger med trafikkbildet og gjør likevel endringer dersom det er nødvendig.

Hva velger du?

Med litt mer vårlige forhold vil nok flere av oss bruke sykkelen igjen. Og kanskje kan flere elever gå til skolen, i stedet for å bli kjørt?  Vi oppfordrer deg til å gå, sykle eller ta buss, dersom du har mulighet til dette.  Da blir det mindre kjøring i boliggatene, og samtidig bedre fremkommelighet for de som er nødt til å bruke bil.

En tydelig miljøprofil

Entreprenøren benytter elektrisk minigraver, to store elektriske gravemaskiner og to elektriske lastebiler. Det vurderes ytterligere en elektrisk hjullaster. Det er likevel nødvendig med en stor gravemaskin på diesel til de tyngste arbeidene, samt hjulgraver for arbeid som krever mye bevegelse.

For naboer vil maskinene bety mindre motorstøy og mindre direkte lokal forurensing. For maskinførerne er det mindre støybelastning inne i maskinene, og det totale utslippet fra anleggsplassen går betraktelig ned. Prosjektet gir en reduksjon på rundt 200 tonn CO2 sammenlignet med et anlegg med fossile maskiner.

Forleden var styringsgruppa i Bypakke Bodø på besøk på anlegget, her ser vi fylkesråd Lise Henriette Rånes, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Unni M. Gifstad og ordfører Odd Emil Ingebrigtsen. Foto: Preben Hunstad, Bodø kommune


Forleden var styringsgruppa i Bypakke Bodø på besøk på anlegget, her ser vi fylkesråd Lise Henriette Rånes, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Unni M. Gifstad og ordfører Odd Emil Ingebrigtsen. Foto: Preben Hunstad, Bodø kommune

Les mer 

Les mer om bypakkeprosjektet Nordstrandveien på nettsiden til Nordland fylkeskommune.

Her kan dere finne mere informasjon om arbeidet i Nordstrandveien.

Informasjonen i denne artikkelen er i sin helhet hentet fra informasjonsmail fra Nordland Fylkeskommune

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"