Paulus kirke er en langkirke som ble innviet i 1892. Den ligger ved Paulus' plass (adresse Thorvald Meyers gate 31), like overfor parken Birkelunden i bydel Grünerløkka i Oslo.
Kirken er utført i tegl med svakt framspringende tverrarmer og har rundt 500 plasser. Den er inspirert av tysk gotikk og har et høyt smalt tårn over inngangspartiet, som vender mot øst. Kirkens grunnplan forener den tradisjonelle langaksen med sentralkirkerommets nærhet. Dette kommer til uttrykk i de relativt korte korsarmene og det grunne koret. Dette gir kirkerommet et preg av intimitet og nærhet samtidig som det også gir høytids- og katedralfølelse. Paulus kirke ble tegnet av arkitekten Henrik Bull i 1889, og utbedringer av kirken ble foretatt i 1917-18 og i 1972.
Kirkens altertavle er i brunbeiset furu med forgylt dekor og har en tredelt oppbygging. Den er utsmykket med basunengler av Jo Visdal og to altermalerier av Christen Brun. Mellom de to maleriene står en Kristusfigur i gips utført av billedhuggeren Gunnar Olsen Alvær i 1894.
Orgelet i Paulus kirke ble bygget av den tyske orgelmakeren Albert Hollenbach til kirkens innvielse i 1892. Orgelet gjennomgikk to utvidelser. Den siste i 1943. Arbeidet ble utført av Olsen & Jørgensen. I mai - november 2010 ble orgelet på nytt restaurert og fikk tilbakeført sin originale fasade. Arbeidet ble utført av det tyske orgelbyggerfiramet Schucke Orgelbau fra Berlin. Ved restaureringen fikk orglet samtidig to spillepulter, en mobil nede i kirken i tillegg den restaurerte faste på galleriet. Instrumentet har i dag 51 stemmer,inkl 2 unitstemmer 1 labial og 1 rørstemme og et vell av koppler fordelt på 4 man (4.man i fjernverk) og pedal. Dette tilsammen utgjør en pallett med 95 registre. Det regnes som et av Oslos mest karakterfylte orgler.