Fasteaksjonen 2023 – Håp i en dråpe vann

Fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag, 26. - 28. mars i år. Sammen med kirkene i Norge jobber Kirkens Nødhjelp med akutt bistand i katastrofer og med langsiktige prosjekter for å redusere nød og fattigdom i verden. Sammen jobber vi for fred og rettferdighet, og for å redde liv. I fasteaksjonen samler vi inn penger til dette livsviktige arbeidet.

Deodata Julius. (Foto: Kirkens Nødhjelp)

Håp i en dråpe vann

Se for deg et stille vann – og så en vanndråpe som treffer overflaten og ringene som brer seg utover i vannet – flere og flere, nesten til det uendelig. Tilgang til rent vann har en enom betydning og utgjør en dramatisk forskjell på folks liv.

En av de som har fått oppleve denne forskjellen er 15 år gamle Deodata Julius. Før landsbyen fikk tilgang til vann skapte lange tørkeperioder store problemer, og befolkningen måtte gå langt for å hente vann. Deodata brukte tre timer på dette hver dag, noe som resulterte i at hun ikke kunne fullføre skolen. Nå tar turen for å hente vann kun 5 minutter.

På grunn av vannet kan jentene i landsbyen til Deodata nå gå på skole og få en utdannelse, de som bor der blir ikke lenger syke av vannbåren smitte og de kan dyrke frukt og grønnsaker og tjene penger selv om klimaendringene gjør forholdene tøffe. Dette er fantastiske endringer, og innsatsen i fasteaksjonen muliggjør dette for enda flere i verden. Også for folk som opplever å miste vannet grunnet en akutt krise, slik tilfellet er i Syria grunnet jordskjelvet eller krigen i Ukraina.

Lang tradisjon

Fasteaksjonen er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid. For over 50 år siden bestemte menighetene i Norge seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Fasteaksjonen er i dag den nest største innsamlingsaksjonen i Norge, etter TV-aksjonen. Aksjonen er lagt i en tid av kirkeåret som heter fastetiden. Fasten varer i 40 dager helt fra askeonsdag, men selve fasteaksjonen arrangeres over hele landet søndag til tirsdag før palmesøndag.

Mange av totalt 40.000 bøssebærere er unge konfirmanter og mange av disse vil banke på dørene til Norges befolkning under aksjonsdagene. I tillegg til innsamling i bøsse er det mange kreative innsamlingsaksjoner i ulike deler av landet, som f.eks  gjennomføring av sponsorløp.

Besøk Fasteaksjonens nettsider som innholder god informasjon om både fastetiden og fasteaksjonen.

Bli med og bidra!

Du kan bidra til Fasteaksjonen både ved å gi penger og ved å være bøssebærer. Ta kontakt med din menighet hvis du vil bli bøssebærer. Du kan også gi gave direkte på Kirkens nødhelps nettsider

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"