Hvordan er livet som konfirmant i kirken?

Endelig er det din tur! Konfirmasjon er en helt spesiell dag der du blir feiret for den du er sammen med venner og familie. Her kan du lese mer om festdagen din og opplevelsene du har i vente i tiden som konfirmant i kirken.

Endelig er det din tur til å stå i sentrum: få lære om troen og kirken, og oppleve mye nytt og spennende sammen med andre. Foto: Torstein Kiserud/Den norske kirke

Vil du lese lett-lest informasjon om konfirmasjon? Klikk her.

Konfirmanttiden i Den norske kirke er en tid for å utforske, lære, ha det gøy og bli feiret for den du er. 

På denne siden får du lære mer om det som er felles med konfirmanttiden, om konfirmasjonsdagen og du kan høre hvordan ulike influensere hadde det i sin konfirmanttid.

Opplegget for konfirmasjonstiden varierer fra sted til sted. Les mer om konfirmanttiden der du bor på din kirke sin nettside. Du kan gjerne ta direkte kontakt med kirken der du bor om du har spørsmål.

 

Hva kan jeg forvente av konfirmanttiden i kirken?

Konfirmasjonstiden ser ulik ut fra sted til sted. Men noen ting er felles. Alle ungdommer er velkommen til å være med i konfirmasjonstiden i Den norske kirke. Opplegget varer i cirka åtte måneder, fra det året du får i niende klasse og avsluttes med en fantastisk konfirmasjonsgudstjeneste.

Kirken der du bor gleder seg til å ta deg i mot, og legger til rette om du har noen spesielle behov. Les mer om det her.

Du kan blant annet forvente at konfirmanttiden i kirken:

  • Er en tid du får være deg selv, kjenne deg velkommen og respekterer for den du er. Kirken skal være åpen, trygg og tilgjengelig for alle mennesker.
  • Gir deg tid og lov til å tenke kritisk, stille spørsmål og finne ut av hva du tror på.
  • Er en tid der du kan lære mye nytt og spennende om kristen tro på en annen måte enn på skolen. Du får utforske de store spørsmålene som meningen med livet, døden, tro, håp og kjærlighet. Du får høre fortellingene om Gud og Jesus og stille spørsmål om tro og tvil.
  • Gir deg kunnskap om viktige temaer i livet: som sex og identitet, hva vi kan gjøre for klimaet og hvordan vi kan kjempe for rettferdighet. 
  • Inneholder mange morsomme og spennende aktiviteter. Slike aktiviteter kan være leir, kveldssamlinger, innsamlingsaksjonen fasteaksjonen, gudstjenester, undervisning i kirken – og mye mer.
  • Ender med en skikkelig festdag – konfirmasjonsgudstjenesten – sammen med andre du har delt konfirmanttiden sammen med. Mange husker denne dagen for alltid og ser på den som et høydepunkt i ungdomstiden.

 

Konfirmasjon i kirken er for alle

Alle er velkomne til konfirmasjonstid i kirken – både du som tror, tviler, er usikker, ikke tror, ikke har tenkt på sånt før eller er nysgjerrig.

Alle mennesker er forskjellig, og trenger ulike tilpasninger. Du har rett til en god konfirmanttid uansett hvilket utgangspunkt du har. 

Hva gjør jeg hvis...

  • jeg behov for individuell tilrettelegging? Ta kontakt med kirken der du bor. De vil sørge for at du blir fulgt opp.
  • jeg ønsker undervisning på tegnspråk? Døvemenighetene har eget tilbud med undervisning på tegnspråk i tegnspråkmiljø for deg som er døv/hørselshemmet. Les mer her.
  • jeg ønsker å delta på samisk opplegg? Ønsker du å delta på samisk konfirmantleir kan du også det, uansett hvor du deltar i konfirmantopplegg ellers. Les mer her.
  • jeg bor i utlandet? Bor du i utlandet kan du delta på nettundervisning eller andre aktiviteter. Les mer her.

Sjekk ut #konfirmantene på TikTok

For at du skal få et innblikk i hva kirkelig konfirmanttid går ut på, har årets kull og influensere delt fra livet som konfirmanter på TikTok #konfirmantene. Der legger de ut filmer av alt de gjør i konfirmasjonstiden, som samlinger og aktiviteter, og svarer på spørsmål i kommentarfeltene.

Trykk her for å oppleve livet som konfirmant på TikTok #konfirmantene

Sjekk ut #konfirmantene på TikTok, og opplev hvordan det er å være en del av fellesskapet som konfirmant i kirken.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"