Kirken anbefaler egne telefoner for TikTok

Sikkerhetsutvalget i Den norske kirke anbefaler at kirkeansatte har egne telefoner for bruk av TikTok, dersom de ønsker bruke TikTok for å ha kontakt med unge.

Sikkerhetsutvalget anbefaler å slette TikTok fra jobbtelefoner i Den norske kirke. (Foto: cottonbro studio/pexels.com)

– For å beskytte personopplysninger til medlemmer og ansatte anbefaler vi egne telefoner for bruk av TikTok, sier Jan Rune Fagermoen som er leder i Sikkerhetsutvalget i Den norske kirke.

Sikkerhetsutvalget anbefaler at appen slettes fra telefoner som brukes i kontakt med medlemmer og ansatte. 

– TikTok en viktig kanal for å nå de unge medlemmene våre. Det er en kanal der de kan stille spørsmål om kirken og kristen tro – og får vite mer om kirkelig konfirmasjon. Derfor ønsker vi å peke på muligheten for å ha egne telefoner til dette formålet, sier Fagermoen.

Samler inn informasjon fra andre apper

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) anbefalte i mars at TikTok ikke bør installeres på offentlige ansattes mobiler som tilknyttet interne systemer.

Sikkerhetsutvalget i Den norske kirke har gjort en egen vurdering, og deler anbefalingen fra NSM om å slette appen fra mobiler tilknyttet interne systemer. TikTok-appen samler inn mye informasjon fra telefonen til brukeren, både fra telefonen og andre apper. Det viser appens egne vilkår, som godtas ved installering.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"