Årsrapport for Den norske kirke 2023

– Den landsdekkende folkekirken åpne rom for tro, trygghet og håp og har en plass i arbeidet for et bedre og tryggere samfunn. Les Den norske kirkes årsrapport for 2023 og bli inspirert!

Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen.

– I 2023 skulle vi «tilbake til normalen». I stedet kom enda en krise og vi må innse at det kanskje ikke blir en normal å komme tilbake til, men raske endringer vi må tilpasse oss.

Slik starter forordet i Den norske kirkes årsrapport for 2023, signert kirkerådsleder Harald Hegstad og kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen. 

I sluttordet poengteres kirkens rolle og budskap inn i tiden vi lever i: 

– Kirken formidler budskapet som bærer midt i krise og uro og som oppfordrer til handling og ikke til motløshet. Som eksemplene i årsmeldingen viser, tilbyr den landsdekkende folkekirken åpne rom for tro, trygghet og håp og har en plass i arbeidet for et bedre og tryggere samfunn. Vi inviterer til fellesskap, en hånd å holde i eller en å snakke med. Det viser konkret at kirken, midt i alle utfordringene, er både en håpsbevegelse og en stemme for fellesskap, fred og rettferdighet.

 

Historier, bilder og statistikk

I årsrapporten gis en oppsummering av mye av arbeidet i Den norske kirke i 2023. Med statistikk, bilder, historier og kommentarer – gis det et helhetlig inntrykk av kirkens arbeid.

Rapporten er delt inn i kapitlene kirken åpner rom for tro, kirken er der livet leves og kirken er mer for flere. I tillegg til en oversikt over kirken i tall og andre viktige prosesser som pågår i kirken.

Noen tall går opp, mens andre tall går ned. Hegstad og Vad Nilsen vil gå nærmere inn i statistikken:

– Det er solid vekst i aktiviteter som babysang og familiemiddager med tilhørende program på hverdager.

Les mer her: Rekordmange på babysang i 2023

– Det er forholdsvis stabil oppslutning om de kirkelige handlingene. Samtidig deltok 19 % færre på søndagsgudstjenester i 2023 enn i 2019. Vi må utforske hva som trekker tallene ned og hva som skal til for å snu dem.

 

Rapport for hele kirken

Årsrapporten er for hele Den norske kirke, utformet på bakgrunn av utviklingssamtalene med bispedømmene, samt tilgjengelige rapporter, analyser og statistikker – og ble godkjent av Kirkerådet 24. mai 2024 (sak 53/24). 

↪ Trykk her for åpne årsrapporten for 2023

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"