Glad for millionstøtte fra regjeringen

Den norske kirke får fire millioner kroner ekstra for å møte mennesker denne adventstiden. Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen er glad for støtten og oppfordrer kommuner og næringsliv til å bidra i dugnaden.

Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen er glad for at regjeringen gir 4 millioner kroner til Den norske kirke. Foto: Ole Martin Wold / Den norske kirke.

Økte priser på strøm og mat påvirker hverdagen til de som allerede har minst. For å komme situasjonen i møte vil regjeringen gi en ekstra støtte på 20 millioner til organisasjoner som hjelper folk i den vanskelige situasjonen de står i nå. 

Den norske kirke får 4 millioner som skal gå til tiltak for utsatte grupper.

– Det er gledelig at regjeringen verdsetter trossamfunnenes arbeid for mennesker i vanskelige situasjoner, sier kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen.

– Den norske kirke har et utstrakt sosialt arbeid som kan bidra også i denne situasjonen. 

Viktig inkluderingsjobb

Statsråd Kjersti Toppe (Sp) fremhever at trossamfunnene gjør en viktig inkluderingsjobb rundt høytidene. 

– Vi vet at det er mange som gruer seg til desember, og synes tiden vi går inn i nå er vanskelig. Tros- og livssynssamfunn gjør også en viktig jobb med å inkludere folk rundt julehøytiden. Disse vil kunne bruke pengene til arrangementer, utdeling av matposer og julegaver til barn, sier barne- og familieministeren i en pressemelding på regjeringen.no.

Oppfordring til kommuner og næringsliv

Kirkerådsdirektør Vad Nilsen beskriver det som en ekstraordinær situasjon. Hun oppfordrer næringsliv og kommuner til å bidra sammen med kirken. 

– Den norske kirke har mye å bidra med. I tillegg til denne ekstra drahjelpen fra regjeringen, vil jeg oppfordre alle kommuner og næringslivet om å ha dialog med kirken lokalt om hvordan vi best kan bidra for folk som har det vanskelig.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"