Endelige tall på valgdeltakelse

De endelige tallene på valgdeltakelse i årets kirkevalg er klare. 275 036 medlemmer i Den norske kirke benyttet seg av stemmeretten, eller 9,07 prosent av de stemmeberettigete. Nord-Hålogaland bispedømme hadde best oppslutning, der deltok 11,97 prosent i valget.

Endelige tall på valgdeltakelse

Oppdatering 20. oktober: Oversikt over valgdeltakelse også på soknenivå.
Oppdatering 18. desember: Oversikt over fordeling av andel stemmer og mandater i valg av leke medlemmer til bispedømmeråd/Kirkemøtet 

Når alle menigheter nå har innrapportert tall fra kirkevalget, viser det at den endelige valgoppslutningen er litt høyere enn den foreløpige (artikkel publisert 14. september). 

Nord på topp

Totalt hadde 3 033 204 medlemmer stemmerett, og disse fordeler seg på 1147 sokn. 91 344 forhåndsstemte digitalt, mens 183 692 stemte fysisk, enten på valgdagene eller på forhånd. Til sammen blir dette 275 036 medlemmer som sa sin mening i årets kirkevalg.

Det er stor variasjon i valgoppslutning i de ulike bispedømmene, lavest oppslutning er det i Oslo (6,34 prosent) og Borg (7,39 prosent). Størst andel benyttet seg av stemmeretten i Nord-Hålogaland (11,97 prosent) og Hamar (11,81 prosent).

Flest stemmer til menighetsråd

Kirkevalget er to valg, valg til menighetsråd og bispedømmeråd og Kirkemøtet. Flest velgere deltok i valg til menighetsråd (8,48 prosent) mens litt færre ga stemme til kandidater til bispedømmeråd og Kirkemøtet (6,4 prosent). 

Dokument under viser detaljerte tall for valgoppslutning i 2023 og de to foregående valg. Det er også mulig å se statistikk for digitale stemmer i menighetsrådsvalg. Sokn med færre enn fem digitale stemmer er utelatt.

Fordeling av stemmer i valg av leke medlemmer

I kirkevalget 2023 stilte tre nomineringsgrupper lister, i tillegg til Nominasjonskomiteens liste. Du kan se fordeling av stemmene per liste og antall mandater i valg av leke medlemmer til bispedømmeråd/Kirkemøtet i tabellen under, eller laste ned dokumentet i .pdf nederst på siden. 

Kilde: Valgmodulen/Kirkerådet, prosent av avgitte stemmer, antall mandater i parentes, blanke og forkastede stemmer er ikke inkludert.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"