Kirkemøtet samles 11.–14. april

Den norske kirkes øverste folkevalgte organ samles i Trondheim 11.–14. april. Det er første gang de nye medlemmene i Kirkemøtet samles, etter de ble valgt i kirkevalget i september. Komitemøter er lukket, men alt fra plenum blir strømmet direkte på nett.

Kirkemøtet samles i Trondheim 11. april. Foto fra Kirkemøtet 2023: Kirkerådet/Den norske kirke

11.–14. april møtes medlemmene i Kirkemøtet i Trondheim. Det er første gang de nye medlemmene i kirkens øverste demokratiske organ samles, etter de ble valgt i kirkevalget i september. Kirkemøtet skal blant annet velge leder og medlemmer til Kirkerådet, Mellomkirkelig råd og Samisk kirkeråd. 

Alle sakspapirer finner du på kirken.no/km24-dok. Innstillinger og vedtak legges også ut fortløpende når de er kvalitetssikret.

Alle møter i plenum er åpne og strømmes, mens komitémøter er lukket. Ved møteslutt hver dag, fastsettes hvilke saker som skal behandles neste neste dag. Se tentativ kjøreplan her. Oppdatert program publiseres på kirken.no/km24.

For presse 

Presse som ønsker å delta bes melde seg på innen 9. april til ak547@kirken.no. Tentativ kjøreplan per dag sendes til alle som melder seg på. Det er tilgjengelig arbeidsrom for pressen like ved plenumssalen. 

Pressekontakter på Kirkemøtet er: 

  • Konstituert kommunikasjonsdirektør Jorunn Strand Askeland, tlf. 40405015, ja329@kirken.no
  • Kommunikasjonsrådgiver Tone Gullaksen, tlf. 95127062, tg749@kirken.no 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"